© Aydın Kritik 2021

Altın fiyatları uçtu! rekor üstüne rekor

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) Çarşamba günü dört yılın ardından ilk defa faizleri indirmesi beklenirken, faiz indirimi etkisiyle altın fiyatları rekor üstüne rekor kırıyor. Gram altın fiyatları, Fed'in faiz indirimine gideceğine yönelik beklentilerle 2 bin 830 lira seviyesine yükseldi.

Geçtiğimiz hafta ABD'de de açıklanan ÜFE ve TÜFE verileri yanı sıra Avrupa Merkez Bankasının faiz kararı ile rekor üstüne rekor kıran altın fiyatları, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz kararı beklentileri ile de yükselişini sürdürüyor. 

ALTIN FİYATLARINDA YENİ REKOR

Fed'in faiz indirimi beklentileri ve küresel gelişmeler altın fiyatlarını rekor seviyelere taşıdı.

17 Eylül günü itibariyle ons altın 2 bin 585 dolara; yurt içinde gram altın ise 2 bin 830 TL’ye yükselerek rekor tazeledi.

ALTIN NEDEN YÜKSELİYOR?

Analistlere göre enflasyon verileri Fed'in ileride daha agresif indirim yapmayı düşünmesi için biraz alan bırakırken karışık seyreden hisse senedi piyasalarına karşı portföylerde koruma aracı olarak kullanılıyor.

Değerli metal bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseliş gösterirke altının yükseliş eğilimini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan satın alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar bulunuyor.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER