© Aydın Kritik 2021

Korona virüs aşısı orucu bozar mı ?

Ramazan ayının başlamasıyla birlikte orucu bozan durumlar da konuşulmaya başladı. Sosyal medyada sorunun cevabı merak edilenlerin başında geldi. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu’muzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” dedi

 

Ramazan ayının gelmesiyle oruçlarının bozulmaması için dikkat eden ancak rahatsızlığı bulunan vatandaşlar, aşı olmak orucu bozar mı merak ediyor. İşte merak edilen sorunun yanıtı…

AŞI ORUÇ BOZAR MI?

Vatandaştan yoğun olarak ‘Oruçluyken aşı olabilir miyiz?' soruları aldıklarını belirten Ali Erbaş, “Din İşleri Yüksek Kurulu'muzun da açıkladığı gibi gerektiğinde oruçluyken aşı olmakta bir sakınca yoktur ve bu durum orucu bozmaz” dedi.

Merak edilen soruya Diyanet’in resmi sitesi üzerinden ayrıntılı şekilde cevap verdi.

Oruç; yemek, içmek, cinsel ilişki ve bunların kapsamına giren şeylerle bozulur. Bu sebeple, besin değeri taşımayan aşılar orucu bozmaz.
Tedavisi devam eden hastalar, sağlıklarına kavuşup tedavileri sona erinceye kadar oruçlarını erteleyebilirler. Bununla birlikte, Ramazan ayında herkesle birlikte oruca devam etmeyi arzu ediyorlar ve oruç tutmalarına da başka bir engel bulunmuyorsa iğnelerini iftardan sonra yaptırmaları yerinde olur. Bu imkâna sahip olmayanlar, tedavi ve aşı amaçlı iğne yaptırabilirler. Ancak, oruçlu iken gıda ve vitamin iğneleri yaptıranların, ağızdan aşı alanların damardan serum ve kan verilenlerin orucu bozulur. Daha sonra bu oruç kaza edilir.

 

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER